Home
Wat is Reiki
Behandelingen
Cursussen
Activiteiten
Wie ben ik
Contact
Contactformulier
Interessante links
Zo vindt u ons

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Het is een energie die altijd en overal aanwezig is. Reiki is een prachtige helende energie.

Ieder van ons heeft in aanleg de mogelijkheid deze energie op te vangen en door te geven. We hebben echter als volwassenen in ons leven zoveel blokkades opgebouwd dat we niet meer in staat zijn om met deze energie te werken. De blokkades in ons energie-systeem waren nodig om te overleven, maar hebben er ook voor gezorgd dat we de aansluiting met de Reikibron verloren hebben.

Door tijdens een Reikicursus afgestemd te worden op de universele energiebron zijn we weer in staat Reiki-energie te gebruiken.

Reiki-energie is een zuivere energie die gebruikt kan worden om verlichting te geven bij pijn, ziekte, stress en spanningen. We kunnen met Reiki het contact met onszelf weer tot stand brengen, Reiki helpt ons om dichter bij onze essentie te komen, wie of wat we werkelijk zijn. Het helpt ons om oude pijn te verwerken, maar bovenal, Reiki is gewoon leuk.

Reiki-energie wordt overgedragen door middel van de handen. Het gebruiken van Reiki kenmerkt zich door de eenvoud: leg je handen neer en er is Reiki, haal je handen weg en de Reiki is weg. Je legt je handen daar neer waar een liefdevolle aanraking nodig is. 

Ruud van der Helm, Reikimaster, Sassenheim  | Reikiruud@quicknet.nl